GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

murat usta

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 23-06-2021
Kombi arıza kodları baymak
Tarih : 23-06-2021 Saat : 02:35

Baymak Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 16303 kez okundu

Baymak kombi arıza kodları

 

E01 Arıza Kodu: Kombinin ateşleme yapmadığını gösterir. Kombiden sıcak su ve ısınmak için faydalanılamaz. Falke, Luna, Baxi Luna modellerinde bu arıza kodunun belirmesi gaz valfinde veya anakartında sorun olduğunu gösterir. Reset tuşuna basarak çözüme ulaşamazsanız servis tarafından onarımının gerçekleştirilmesi gereklidir.

 

E02 Arıza Kodu: Aşırı ısınma ya da limit termostatının arızalanması durumunda cihaz bu arıza kodunu vermektedir. Termostatın tamiri veya değişimi sonucun sorun ortadan kalkacaktır.

 

E03 Arıza Kodu: Baca sensöründeki hatada kombi bu uyarıyı verir. Servis ile görüşerek sorunun çözümü sağlanabilir.

 

E04 Arıza Kodu: Baxi Luna modelinde görülen bu arıza kodu, gaz sisteminde veya iyonizasyonda meydana gelen arızalarda oluşmaktadır. Servis tarafından kombinin tamirinin yapılmasının ardından arıza ortadan kalkacaktır.

 

E05 Arıza Kodu: Kalorifer sensöründeki arızada bu kod ekrana yansır. Bu arızada kalorifer petekleri ya çok az ısınır ya da hiç ısı vermez. Bu durumda sensörün değişmesi gerekebilmektedir.

 

E06 Arıza Kodu: Sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Bu durumda kombiden sıcak su almak mümkün değildir. Sensörün değiştirilmesi gerekmektedir.

 

E10 Arıza Kodu: Kombinin basıncının azaldığını gösterir. Kombiye su takviye ederek basıncın 1,5 bar seviyesine getirilmesi arızanın giderilmesini sağlayacaktır.

 

E25/26 Arıza Kodu: Cihazda birden fazla farklı sorunun oluşabildiği durumlarda genelde bu arıza kodu belirir. Pompa blokaj arızası görülmesi muhtemel arızadır. Kombi servis tarafından incelenerek tamirinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

E28 Arıza Kodu: Bacalı kombilerde baca sensörünün arızalandığını belirtir. Servis tarafından baca sensörünün değiştirilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.

 

E35 Arıza Kodu: Kombi ateşleme yaptığı halde alev almıyorsa bu kod belirir. Cihazın 3 kere resetlendikten sonra alev alması gerekir. Eğer hala sorun düzelmediyse servise başvurulmalıdır.

 

E50 Arıza Kodu: Brötje ve Star modellerinde görülen bu arıza kodu sıcak su sensörlerinin arızalanmasını ifade eder. Bu arızada kombiden sıcak su temin edilemez. Sensörün servis tarafından değiştirilmesi gerekmektedir.

 

E80 Arıza Kodu: Luna ve Baxi Luna modellerinde anakartta sorun olduğu gösteren koddur. Servis tarafından anakartın tamiri veya değişimi yapılarak sorun ortadan kaldırılabilir.

 

E96 Arıza Kodu: Brötje, Eco, Lambert ve Dolce Vita modellerinde düşük voltaj hatasında belirir. Regülatör kullanılarak kombinin düşük voltajdan zarar görmesi engellenebilir.

 

E97 Arıza Kodu: Luna ve Baxi Luna modellerinde düşük voltaj hatasında belirir. Regülatör kullanılarak kombinin düşük voltajdan zarar görmesinin önüne geçilebilir.

 

E98/99 Arıza Kodu: Luna ve Baxi Luna modellerinde anakart arızasının işaretidir. Anakartın servis tarafından tamirinin veya değişiminin yapılması gereklidir.

 

E110 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde emniyet termostatının arızalanmasında bu arıza kodu belirir. Servis tarafından termostatın onarımı veya değişimi sonucu sorun ortadan kalkacaktır.

 

E119 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde kombideki basınç düştüğünde belirir. Kombiye su takviyesi yapılarak basıncın 1,5 bar seviyelerine getirilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.

 

E125 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde sistem içinde su dolaşımı sağlıklı bir şekilde gerçekleşmediğinde bu arıza kodu ekranda belirir. Kombinin 5 defa resetlenmesi sorunun ortadan kaldırılması için yeterli olmazsa servis tarafından kombinin tamirinin yapılması gerekecektir.

 

E130 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde baca sensörünün fazla ısınmasında meydana gelir. Servis tarafından arızanın giderilmesi gerekmektedir.

 

E133 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde gaz valfindeki veya anakarttaki arızadan dolayı gaz girişinde sorun yaşandığında bu kod belirir. Kombiye gazın gelip gelmediği kontrol edilmelidir. Gaz gelişinde bir sıkıntı yoksa kombinin servis tarafından kontrol edilmesi faydalı olacaktır.

 

E151 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde anakart arızasına işaret eder. Anakartın tamiri ya da değişimi problemi ortadan kaldıracaktır.

 

E156 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde yüksek ya da düşük voltaj sorunlarında bu arıza kodu belirir. Kombiye regülatör taktırmak kombinin voltaj dalgalanmalarından etkilenmesini engelleyecektir.

 

E160 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde fan motoru arızasını gösterir. Servis tarafından fan motorunun tamiri veya değişimi sonrası sorun ortadan kalkacaktır.

 

E193 Arıza Kodu: Nuvola Comfort, Star ve Brötje modellerinde sistemde aşırı hava olması durumunda bu kod oluşur. Servis tarafından kombinin tamir edilmesi gerekmektedir.

 

Eco 280 Fi Arıza Kodları

 

Neon 1 Kapalı, Neon 2 Hızlı Yanıp Sönüyorsa: Baca sensörü veya hava prosestatında arıza olabilir. Servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.

 

Neon 1 Kapalı, Neon 2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa: Su basıncı düşük olduğunda bu uyarı verilir. Kombiye su takviyesiyle basınç seviyesi 1,5 düzeyine getirilerek arıza giderilir.

 

Neon 1 ve Neon 2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa: NTC sensör arızası belirtisidir. Sıcak su veya peteklerin ısınmasında sorun yaşanır. Servis tarafından sensörün tamiri veya değişimi sağlanarak arıza giderilir.

 

Neon 1 Yavaş Yanıp Sönüyorsa ve Neon 1 Açıksa: Aşırı ısınma sorununda bu kod belirir. Limit termostatının tamiri veya değişimi sonrasında kombideki arıza giderilmiş olur.


murat usta

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 23-06-2021
alarm dedektörleri
Tarih : 23-06-2021 Saat : 02:38

TEHLİKELİ

Karbonmonoksit zehirlenmesi, doğal gaz sızıntısından daha tehlikeli. Çünkü doğal gaz sızıntısı durumunda bu gaza eklenen sarımsak kokusu nedeniyle fark edilmesi kolay. Ancak karbonmonoksit gazı kokusuz, tatsız ve renksiz. Bu yüzden 'Sessiz Katil' olarak adlandırılıyor. Karbonmonoksit vücut dokularının oksijeni kullanmasını engelleyerek ölümcül zehirlenmelere neden oluyor. 40 saniyede beyin felcine yol açabiliyor.

EN İYİ ÖNLEM DEDEKTÖR

Eğer bir evde ateş kaynağı olarak şofben, kombi, soba var ise karbonmonoksit zehirlenmesi riski her zaman olasıdır. Bu tehlikeyi fark etmenin en kestirme yolu ise karbonmonoksit dedektörü. Bacanıza ve ısıtıcınıza güvenebilirsiniz hatta bakımlarını düzenli olarak da yaptırmış olabilirsiniz ancak şiddetli bir rüzgar yine de bacanızı bozabilir. Bunun için en kestirme önlem dedektör kullanmak. Çünkü bulunduğunuz ortamdaki karbonmonoksit tehlikeli bir seviyeye çıktığında hemen alarm veriyor.

DEDEKTÖR ALIRKEN DİKKAT!

Karbonmonoksit ve doğal gaz dedektörü kullanımında en önemli iki unsur, yerleştirildiği yer ve güç kaynağı. Pilli ürünlerin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. Çünkü biten pil hayatınıza mal olabilir. Elektrikli ürünlerde ise aynı zamanda şarjlı pil de bulunuyor. Ancak şarjlı pillerin de bir ömrü olduğunu unutmamak gerek.

İthal ürünler arasında ise gıda maddesi gibi son kullanma tarihi olanlar var. Bu ürünler alındıktan sonra üzerinde belirtilen tarihe (6-8 yıl) kadar işlevini yerine getiriyor.

"ÜÇÜ BİR ARADA" TEHLİKELİ

Dedektörün kullanımında diğer önemli unsur ise yer seçimi. Karbonmonoksit gazı ortamdaki ısı ve nem oranına göre ilk aşamada odanın 1-1,5 metre aralığında toplanıyor. Bu yüzden karbonmonoksit dedektörünün söz konusu aralığa ve ısı kaynaklarından 1,5 metre uzağa yerleştirilmesi gerekiyor.

 

KARBONMONOKSİT TEHLİKESİ NASIL DOĞAR?

Halk arasında soba ve şofben zehirlenmesi olarak bilinen karbonmonoksit zehirlenmesi, doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yakıtların tam olarak yanmaması sonucunda oluşan gazdan kaynaklanıyor.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin ana nedeni ise ısıtıcıların gerekli bakımının yapılmaması, boruların ve bacaların temizlenmemesi. Ancak bunların dışında en önemli nedenlerden biri de kullanılan ısıtıcının ateşi için gereksinim duyduğu oksijeni bulunduğu ortamdan sağlaması. Yetkililerin açılamasına göre Ankara'da yaşanan faciada rol oynayan kombi de bu türden. Bu tür ısıtıcıların kullanıldığı ev ve işyerlerinde havalandırma için tedbir alınması gerekiyor. En yaygın tedbir hermetik olmayan yani ihtiyaç duyduğu oksijeni bulunduğu ortamdan karşılayan bu tür kombilerin balkona yerleştirilmesi.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri:

"Başağrısı, halsizlik, nefes alma zorluğu veya soğuk algınlığı benzeri bulgular.

Zehirlenmenin ileri safhalarında ise belirtiler şöyle gerçekleşiyor:

"Bulantı, kusma, bayılma, kalpte ritm bozuklukları, solunum kaybı, bilinç kaybı, ölüm"

Karbonmonoksit zehirlenmesi durumunda ne yapılmalı?

- Hasta hemen açık havaya çıkarılmalı. Ve sağlık yardımı alınmalı.

- Mekan havalandırılmalı.

Doğalgaz dedektörü, Karbon monoksit dedektörü, Doğalgaz dedektör satış, Doğalgaz dedektörü İnternet satışı Kapıda ödeme ile teslimat

Doğalgaz dedektörü, dogalgaz dedektor, Karbon monoksit dedektörü, karbonmonoksit dedektor, karbonmonoksit dedektor, Doğal gaz dedektörü