Ankara doğalgaz alarm sistemleri tamir bakım ve montaj servisi

Doğalgaz alarm sistemleri

Ankara Doğalgaz Alarm Sistemleri

ANKARA DOĞALGAZ ALARM SİSTEMLERİ 0312 374 46 38 DOĞALGAZ OTOMATİK GAZ KESİCİLER ANKARA DOĞALGAZ



BARIŞ TEKNİK
     DOĞALGAZ ALARM SİSTEMLERİ 
0312 374 46 38
 0544 479 90 20

 

 

ANKARA DOĞALGAZ ALARM SİSTEMLERİ

ANKARA DOĞALGAZ KAÇAK DEDEKTÖRÜ

ANKARA DOĞALGAZ ACİL GAZ KESİCİ SİSTEMLER

ANKARA DOĞALGAZ SERVİSİ

ANKARA DOĞALGAZ ACİL SERVİSİ

ANKARA DOĞALGAZ TAMİR SERVİSİ

 

Parlayıcı ve patlayıcı gazların bir üretim prosesi içerisinde ortaya çıktığı, depolandığı ve nakledildiği ortamlarda, gaz kaçaklarının patlayıcı karışım oluşmadan algılanması ve gerekli önlemlerin alınması yaşamsal önem taşır. Doğal gaz, LPG gibi günlük hayatta kullandığımız gazlar ve bunların yanı sıra çeşitli endüstriyel ortamlarda açığa çıkabilen pek çok patlayıcı gazlara duyarlı dedektörler, kullanım yerleri ve amaçlarına uygun özelliklerde üretilmektedirler. Patlayıcı özellikleri olmamakla birlikte zehirleyici veya boğucu nitelikte olan karbon monoksit, karbon dioksit, hekzan, amonyak gibi gazlara duyarlı dedektörler de günümüzde endüstriyel tesislerinizde, kapalı garajlarınızda, kazan dairelerinizde ve hatta evlerinizde kullanılmaktadırlar.

TEHLİKELİ

Karbonmonoksit zehirlenmesi, doğal gaz sızıntısından daha tehlikeli. Çünkü doğal gaz sızıntısı durumunda bu gaza eklenen sarımsak kokusu nedeniyle fark edilmesi kolay. Ancak karbonmonoksit gazı kokusuz, tatsız ve renksiz. Bu yüzden 'Sessiz Katil' olarak adlandırılıyor. Karbonmonoksit vücut dokularının oksijeni kullanmasını engelleyerek ölümcül zehirlenmelere neden oluyor. 40 saniyede beyin felcine yol açabiliyor.

EN İYİ ÖNLEM DEDEKTÖR

Eğer bir evde ateş kaynağı olarak şofben, kombi, soba var ise karbonmonoksit zehirlenmesi riski her zaman olasıdır. Bu tehlikeyi fark etmenin en kestirme yolu ise karbonmonoksit dedektörü. Bacanıza ve ısıtıcınıza güvenebilirsiniz hatta bakımlarını düzenli olarak da yaptırmış olabilirsiniz ancak şiddetli bir rüzgar yine de bacanızı bozabilir. Bunun için en kestirme önlem dedektör kullanmak. Çünkü bulunduğunuz ortamdaki karbonmonoksit tehlikeli bir seviyeye çıktığında hemen alarm veriyor.

DEDEKTÖR ALIRKEN DİKKAT!

Karbonmonoksit ve doğal gaz dedektörü kullanımında en önemli iki unsur, yerleştirildiği yer ve güç kaynağı. Pilli ürünlerin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. Çünkü biten pil hayatınıza mal olabilir. Elektrikli ürünlerde ise aynı zamanda şarjlı pil de bulunuyor. Ancak şarjlı pillerin de bir ömrü olduğunu unutmamak gerek.

İthal ürünler arasında ise gıda maddesi gibi son kullanma tarihi olanlar var. Bu ürünler alındıktan sonra üzerinde belirtilen tarihe (6-8 yıl) kadar işlevini yerine getiriyor.

"ÜÇÜ BİR ARADA" TEHLİKELİ

Dedektörün kullanımında diğer önemli unsur ise yer seçimi. Karbonmonoksit gazı ortamdaki ısı ve nem oranına göre ilk aşamada odanın 1-1,5 metre aralığında toplanıyor. Bu yüzden karbonmonoksit dedektörünün söz konusu aralığa ve ısı kaynaklarından 1,5 metre uzağa yerleştirilmesi gerekiyor.

KARBONMONOKSİT TEHLİKESİ NASIL DOĞAR?

Halk arasında soba ve şofben zehirlenmesi olarak bilinen karbonmonoksit zehirlenmesi, doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yakıtların tam olarak yanmaması sonucunda oluşan gazdan kaynaklanıyor.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin ana nedeni ise ısıtıcıların gerekli bakımının yapılmaması, boruların ve bacaların temizlenmemesi. Ancak bunların dışında en önemli nedenlerden biri de kullanılan ısıtıcının ateşi için gereksinim duyduğu oksijeni bulunduğu ortamdan sağlaması. Yetkililerin açılamasına göre Ankara'da yaşanan faciada rol oynayan kombi de bu türden. Bu tür ısıtıcıların kullanıldığı ev ve işyerlerinde havalandırma için tedbir alınması gerekiyor. En yaygın tedbir hermetik olmayan yani ihtiyaç duyduğu oksijeni bulunduğu ortamdan karşılayan bu tür kombilerin balkona yerleştirilmesi.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri:

"Başağrısı, halsizlik, nefes alma zorluğu veya soğuk algınlığı benzeri bulgular.

Zehirlenmenin ileri safhalarında ise belirtiler şöyle gerçekleşiyor:

"Bulantı, kusma, bayılma, kalpte ritm bozuklukları, solunum kaybı, bilinç kaybı, ölüm"

Karbonmonoksit zehirlenmesi durumunda ne yapılmalı?

- Hasta hemen açık havaya çıkarılmalı. Ve sağlık yardımı alınmalı.

- Mekan havalandırılmalı.

Doğalgaz dedektörü, Karbon monoksit dedektörü, Doğalgaz dedektör satış, Doğalgaz dedektörü İnternet satışı Kapıda ödeme ile teslimat

Doğalgaz dedektörü, dogalgaz dedektor, Karbon monoksit dedektörü, karbonmonoksit dedektor, karbonmonoksit dedektor, Doğal gaz dedektörü

 

ANKARA DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

ÇANKAYA DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

YENİMAHALLE DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

SİNCAN DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

ALTINDAĞ DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

KEÇİÖREN DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

PURSAKLAR DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

MAMAK DOĞALGAZ ALARM MONTAJI

Diğer Hizmetler

+14 Yıllık deneyim ile çözüm ortağınız olmaktan gurur duyuyoruz.